způsob dodání: Královnu české kuchyně dodávám na volno, případně balenou do pytlů po různých gramážích.

 

dostupnost: červenec–srpen

 

popis: Nabízím tři druhy cibule. První z nich je všem známý typ se žlutohnědou slupkou a bělavým vnitřkem. Další má slupku červenou s mírnou probarveností vnitřních vrstev. A nakonec šalotku s typicky načervenalým obalem a jemnější chutí.

 

účinek: Na první místo patří její antibiotické účinky, díky kterým pomáhá při nachlazení. Dalším zdravotním přínosem je zlepšení trávení, čištění žaludku a střev nebo zmírnění reakce po bodnutí hmyzem.

 

využití: Člověk může vařit spíše bez ohně, než bez cibule. Proto  zde vyzdvihnu pouze recept mého táty, který nám vaří proti bolesti v krku, angíně i chřipce a dalším nemocem. Skládá se z cibule, medu, zázvoru a citronu.