Přečtěte si
náš blog
Přečtěte si
náš blog
23. ledna 2025
Dodává zeleninu do nejlepších restauraci v Praze včetně michelinsky oceněné Esky. Haně Součkové je 27 let a už při studiích...
Přečíst23. ledna 2025
V tomto díle pozoruhodná mladá zelinářka Hana Součková popisuje její cestu k pěstování zeleniny na rodinné farmě. Na farmě pěstuje 55 druhů...
23. ledna 2025
Pražská Eska, restaurace Štangl, šťávy Goodlok, Bjukitchen, ale i scuk.cz, kosik.cz – stánek na trzích na Malé Straně a v...
23. ledna 2025
Kvůli čemu každý rok minimálně jeden týden probrečí? Proč si nemá zemědělec stěžovat na počasí? A jak se paní farmářka...
23. ledna 2025
I když Haně Součkové bude letos teprve sedmadvacet, za sedm let farmaření na rodinných pozemcích toho stihla už hodně. Nejenže...
23. ledna 2025
Na polích v Polabí, kde hospodaří, se činil už její pradědeček. Soukromým farmářem se po revoluci stal i tatínek. Když mu ale...
23. ledna 2025
V důvodech, proč vlastně zemědělci protestují, se už mnozí začínají ztrácet. Ani tzv. malá farmářka Hana Součková s prezentovanými požadavky nesouzní. „Když...
23. ledna 2025
Před pěti lety osázela prvního půl hektaru půdy, dnes vede farmu v Semicích, kde zaměstnává své rodiče a pěstuje ukázkovou...
22. března 2024
Jsem vděčná, když se někdo zajímá o to, co a jak děláme. A jak říká Blanka, která mě od první...
22. března 2024
Hana Součková je mladá pěstitelka zeleniny ze Semic. Krátce po tom, co začala studovat v Praze práva, se vrátila na...
22. března 2024
Farmaření má v genech, pole obhospodařoval její praděda, její tatínek je agronom. U Hany Součkové to dlouho vypadalo, že dostuduje...
22. března 2024
„To je vtipné, jak ten život funguje.“ „To jo. Nic není náhoda.“ Zkoušela hodně prací – dělala obsluhu v pražské...
22. března 2024
Odpovědi na tyto a mnohé další otázky můžete slyšet bez pár minut půl hodinový v rozhovoru z 26.3. 2023. ...
22. března 2024
Kateřina a její neskutečná hydroponická inovace. Lada se svými vymazlenými Bylinkami od Světa. Klárka a naprosto inspirativní Semínkovna. Naďa s...
22. března 2024
Hanku Součkovou a její nabídku můžete znát z Košíku nebo z vybraných farmářských trhů. Hanka se živí pěstováním zeleniny a bylinek a občas si z pole odběhne...
22. března 2024
Pesto je skvělé jen tak namazané na čerstvou bagetu nebo chleba, v kombinaci s cherry rajčaty a olomouckými tvarůžky Vás...
22. března 2024
Scuk.cz je online farmářské tržiště, které přímo propojuje zákazníky s farmáři a výrobci z celé České republiky. Díky tomu, že...
22. března 2024
Na recept si připravíme tyto ingredience: 250g másla hrst čerstvých bylinek (tymián, rozmarýn, petrželka, libeček, pažitka, šalvěj, kopr) 2...