Přečtěte si

náš blog

23. ledna 2025

Ekologické zemědělství je na vzestupu. Hlavní hrozbou pro mladé je změna podnebí, říká farmářka

Dodává zeleninu do nejlepších restauraci v Praze včetně michelinsky oceněné Esky. Haně Součkové je 27 let a už při studiích...

Přečíst

23. ledna 2025

Agrohovory s Hanou Součkovou

V tomto díle pozoruhodná mladá zelinářka Hana Součková popisuje její cestu k pěstování zeleniny na rodinné farmě. Na farmě pěstuje 55 druhů...

Přečíst

23. ledna 2025

Mluvím o půdě a mám husinu. Zelenina 26leté Hany Součkové nemůže mít lepší osud

Pražská Eska, restaurace Štangl, šťávy Goodlok, Bjukitchen, ale i scuk.cz, kosik.cz – stánek na trzích na Malé Straně a v...

Přečíst

23. ledna 2025

Host: Hana Součková, farmářka

Kvůli čemu každý rok minimálně jeden týden probrečí? Proč si nemá zemědělec stěžovat na počasí? A jak se paní farmářka...

Přečíst

23. ledna 2025

Dodává do nejlepších pražských podniků. Vést farmu je dřina, říká zemědělka

I když Haně Součkové bude letos teprve sedmadvacet, za sedm let farmaření na rodinných pozemcích toho stihla už hodně. Nejenže...

Přečíst

23. ledna 2025

Práce mi dává smysl. Baví mě, i když se leckdy musím hecnout, říká farmářka

Na polích v Polabí, kde hospodaří, se činil už její pradědeček. Soukromým farmářem se po revoluci stal i tatínek. Když mu ale...

Přečíst

23. ledna 2025

K protestům zemědělců se nepřipojím. Dotace jsou smlouvou se společností, míní farmářka Součková

V důvodech, proč vlastně zemědělci protestují, se už mnozí začínají ztrácet. Ani tzv. malá farmářka Hana Součková s prezentovanými požadavky nesouzní. „Když...

Přečíst

23. ledna 2025

Ve dvaceti farmářkou. Začínala s kolečkem, dnes vede svoji farmu.

Před pěti lety osázela prvního půl hektaru půdy, dnes vede farmu v Semicích, kde zaměstnává své rodiče a pěstuje ukázkovou...

Přečíst

22. března 2024

Ke kořenům

Jsem vděčná, když se někdo zajímá o to, co a jak děláme. A jak říká Blanka, která mě od první...

Přečíst

22. března 2024

Každý den v každém počasí. Ale věděla jsem, že nechci sedět u počítače, popisuje svou práci farmářka

Hana Součková je mladá pěstitelka zeleniny ze Semic. Krátce po tom, co začala studovat v Praze práva, se vrátila na...

Přečíst

22. března 2024

Rodinná farma není romantika, někdy se umíme pořádně pohádat

Farmaření má v genech, pole obhospodařoval její praděda, její tatínek je agronom. U Hany Součkové to dlouho vypadalo, že dostuduje...

Přečíst

22. března 2024

„Okopávání na poli mi dělá radost.“ Hana se z Prahy vrátila na vesnici a ve 22 letech založila úspěšnou farmu

„To je vtipné, jak ten život funguje.“ „To jo. Nic není náhoda.“ Zkoušela hodně prací – dělala obsluhu v pražské...

Přečíst

22. března 2024

Mladá farmářka: Rodinný podnik a úspěch na trzích s Hanou Součkovou

Odpovědi na tyto a mnohé další otázky můžete slyšet bez pár minut půl hodinový v rozhovoru z 26.3. 2023.  ...

Přečíst

22. března 2024

EMPOWERING WOMEN IN AGRIFOOD

Kateřina a její neskutečná hydroponická inovace. Lada se svými vymazlenými Bylinkami od Světa. Klárka a naprosto inspirativní Semínkovna. Naďa s...

Přečíst

22. března 2024

Jak se pěstuje zelenina v Česku

Hanku Součkovou a její nabídku můžete znát z Košíku nebo z vybraných farmářských trhů. Hanka se živí pěstováním zeleniny a bylinek a občas si z pole odběhne...

Přečíst

22. března 2024

Libečkové pesto

Pesto je skvělé jen tak namazané na čerstvou bagetu nebo chleba, v kombinaci s cherry rajčaty a olomouckými tvarůžky Vás...

Přečíst

22. března 2024

SCUKli jsme se!

Scuk.cz je online farmářské tržiště, které přímo propojuje zákazníky s farmáři a výrobci z celé České republiky. Díky tomu, že...

Přečíst

22. března 2024

Bylinkové máslo

Na recept si připravíme tyto ingredience:   250g másla hrst čerstvých bylinek (tymián, rozmarýn, petrželka, libeček, pažitka, šalvěj, kopr) 2...

Přečíst