způsob dodání: Tuto plodovou zeleninu sklízím a nabízím volně, na kusy.

 

dostupnost: červenec–říjen

 

popis: Barva paprik, které jsou součástí mého sortimentu, je voskově bílá až mírně nažloutlá. Plod je veliký asi 10 centimetrů na délku, je špičatě zakončený. Kapie má sladkou chuť a mírně štiplavé aroma.

 

účinek: Zlepšuje pružnost kůže, preventivně působí proti rakovině a zlepšuje zrak. 

 

využití: Její chuť vynikne jak v syrovém, tak i tepelně zpracovaném stavu. Výborná je paprika pečená nebo grilovaná. Česká klasika jsou papriky plněné mletým masem. A příchuť masa podtrhuje i v jiných receptech.

 

odrůdy: Mimo bílou kapii pěstuji také nažloutlé, pravidelně kulaté pálindy. Jinými slovy jablíčková paprika má mírně pálivou chuť a velmi štiplavé aroma. Je ideální k zavaření, ať už samostatně nebo třeba v kombinaci s cuketou. Dá se jíst i syrová.