Přečtěte si
náš blog
Přečtěte si
náš blog
13. srpna 2025
V Praze se nudila, tak se vrátila do rodné vesnice v Polabí a pustila se do farmaření. Tam na nudu není čas...
Přečíst
13. srpna 2025
Mladá farmářka Hana Sahulová Součková se rozhodla k ojedinělému kroku. Svou zeleninu a bylinky z farmy v Polabí nabízí v...
13. srpna 2025
Hana Sahulová Součková si vyzkoušela několik povolání, ale zjistila, že navzdory náročné práci je nejšťastnější na rodinné farmě. Naučila se...
23. ledna 2025
Dodává zeleninu do nejlepších restauraci v Praze včetně michelinsky oceněné Esky. Haně Součkové je 27 let a už při studiích...
23. ledna 2025
V tomto díle pozoruhodná mladá zelinářka Hana Součková popisuje její cestu k pěstování zeleniny na rodinné farmě. Na farmě pěstuje 55 druhů...
23. ledna 2025
Pražská Eska, restaurace Štangl, šťávy Goodlok, Bjukitchen, ale i scuk.cz, kosik.cz – stánek na trzích na Malé Straně a v...
23. ledna 2025
Kvůli čemu každý rok minimálně jeden týden probrečí? Proč si nemá zemědělec stěžovat na počasí? A jak se paní farmářka...
23. ledna 2025
I když Haně Součkové bude letos teprve sedmadvacet, za sedm let farmaření na rodinných pozemcích toho stihla už hodně. Nejenže...
23. ledna 2025
Na polích v Polabí, kde hospodaří, se činil už její pradědeček. Soukromým farmářem se po revoluci stal i tatínek. Když mu ale...
23. ledna 2025
V důvodech, proč vlastně zemědělci protestují, se už mnozí začínají ztrácet. Ani tzv. malá farmářka Hana Součková s prezentovanými požadavky nesouzní. „Když...
23. ledna 2025
Před pěti lety osázela prvního půl hektaru půdy, dnes vede farmu v Semicích, kde zaměstnává své rodiče a pěstuje ukázkovou...
22. března 2024
Jsem vděčná, když se někdo zajímá o to, co a jak děláme. A jak říká Blanka, která mě od první...
22. března 2024
Hana Součková je mladá pěstitelka zeleniny ze Semic. Krátce po tom, co začala studovat v Praze práva, se vrátila na...
22. března 2024
Farmaření má v genech, pole obhospodařoval její praděda, její tatínek je agronom. U Hany Součkové to dlouho vypadalo, že dostuduje...
22. března 2024
„To je vtipné, jak ten život funguje.“ „To jo. Nic není náhoda.“ Zkoušela hodně prací – dělala obsluhu v pražské...
22. března 2024
Odpovědi na tyto a mnohé další otázky můžete slyšet bez pár minut půl hodinový v rozhovoru z 26.3. 2023. ...
22. března 2024
Kateřina a její neskutečná hydroponická inovace. Lada se svými vymazlenými Bylinkami od Světa. Klárka a naprosto inspirativní Semínkovna. Naďa s...
22. března 2024
Hanku Součkovou a její nabídku můžete znát z Košíku nebo z vybraných farmářských trhů. Hanka se živí pěstováním zeleniny a bylinek a občas si z pole odběhne...
22. března 2024
Pesto je skvělé jen tak namazané na čerstvou bagetu nebo chleba, v kombinaci s cherry rajčaty a olomouckými tvarůžky Vás...
22. března 2024
Scuk.cz je online farmářské tržiště, které přímo propojuje zákazníky s farmáři a výrobci z celé České republiky. Díky tomu, že...
22. března 2024
Na recept si připravíme tyto ingredience: 250g másla hrst čerstvých bylinek (tymián, rozmarýn, petrželka, libeček, pažitka, šalvěj, kopr) 2...