Přečtěte si

náš blog

13. srpna 2025

Je to dřina, ale neměnila bych, říká úspěšná farmářka z Polabí

V Praze se nudila, tak se vrátila do rodné vesnice v Polabí a pustila se do farmaření. Tam na nudu není čas...

Přečíst

13. srpna 2025

Zelenina na stánku, prodavač nikde. Lidé zaplatí sami, nebojí se farmářka

Mladá farmářka Hana Sahulová Součková se rozhodla k ojedinělému kroku. Svou zeleninu a bylinky z farmy v Polabí nabízí v...

Přečíst

13. srpna 2025

Jsme rozmazlení? Chceme bio, ale když z květáku vylítne brouček, už se nám to nelíbí, směje se farmářka

Hana Sahulová Součková si vyzkoušela několik povolání, ale zjistila, že navzdory náročné práci je nejšťastnější na rodinné farmě. Naučila se...

Přečíst

23. ledna 2025

Ekologické zemědělství je na vzestupu. Hlavní hrozbou pro mladé je změna podnebí, říká farmářka

Dodává zeleninu do nejlepších restauraci v Praze včetně michelinsky oceněné Esky. Haně Součkové je 27 let a už při studiích...

Přečíst

23. ledna 2025

Agrohovory s Hanou Součkovou

V tomto díle pozoruhodná mladá zelinářka Hana Součková popisuje její cestu k pěstování zeleniny na rodinné farmě. Na farmě pěstuje 55 druhů...

Přečíst

23. ledna 2025

Mluvím o půdě a mám husinu. Zelenina 26leté Hany Součkové nemůže mít lepší osud

Pražská Eska, restaurace Štangl, šťávy Goodlok, Bjukitchen, ale i scuk.cz, kosik.cz – stánek na trzích na Malé Straně a v...

Přečíst

23. ledna 2025

Host: Hana Součková, farmářka

Kvůli čemu každý rok minimálně jeden týden probrečí? Proč si nemá zemědělec stěžovat na počasí? A jak se paní farmářka...

Přečíst

23. ledna 2025

Dodává do nejlepších pražských podniků. Vést farmu je dřina, říká zemědělka

I když Haně Součkové bude letos teprve sedmadvacet, za sedm let farmaření na rodinných pozemcích toho stihla už hodně. Nejenže...

Přečíst

23. ledna 2025

Práce mi dává smysl. Baví mě, i když se leckdy musím hecnout, říká farmářka

Na polích v Polabí, kde hospodaří, se činil už její pradědeček. Soukromým farmářem se po revoluci stal i tatínek. Když mu ale...

Přečíst

23. ledna 2025

K protestům zemědělců se nepřipojím. Dotace jsou smlouvou se společností, míní farmářka Součková

V důvodech, proč vlastně zemědělci protestují, se už mnozí začínají ztrácet. Ani tzv. malá farmářka Hana Součková s prezentovanými požadavky nesouzní. „Když...

Přečíst

23. ledna 2025

Ve dvaceti farmářkou. Začínala s kolečkem, dnes vede svoji farmu.

Před pěti lety osázela prvního půl hektaru půdy, dnes vede farmu v Semicích, kde zaměstnává své rodiče a pěstuje ukázkovou...

Přečíst

22. března 2024

Ke kořenům

Jsem vděčná, když se někdo zajímá o to, co a jak děláme. A jak říká Blanka, která mě od první...

Přečíst

22. března 2024

Každý den v každém počasí. Ale věděla jsem, že nechci sedět u počítače, popisuje svou práci farmářka

Hana Součková je mladá pěstitelka zeleniny ze Semic. Krátce po tom, co začala studovat v Praze práva, se vrátila na...

Přečíst

22. března 2024

Rodinná farma není romantika, někdy se umíme pořádně pohádat

Farmaření má v genech, pole obhospodařoval její praděda, její tatínek je agronom. U Hany Součkové to dlouho vypadalo, že dostuduje...

Přečíst

22. března 2024

„Okopávání na poli mi dělá radost.“ Hana se z Prahy vrátila na vesnici a ve 22 letech založila úspěšnou farmu

„To je vtipné, jak ten život funguje.“ „To jo. Nic není náhoda.“ Zkoušela hodně prací – dělala obsluhu v pražské...

Přečíst

22. března 2024

Mladá farmářka: Rodinný podnik a úspěch na trzích s Hanou Součkovou

Odpovědi na tyto a mnohé další otázky můžete slyšet bez pár minut půl hodinový v rozhovoru z 26.3. 2023.  ...

Přečíst

22. března 2024

EMPOWERING WOMEN IN AGRIFOOD

Kateřina a její neskutečná hydroponická inovace. Lada se svými vymazlenými Bylinkami od Světa. Klárka a naprosto inspirativní Semínkovna. Naďa s...

Přečíst

22. března 2024

Jak se pěstuje zelenina v Česku

Hanku Součkovou a její nabídku můžete znát z Košíku nebo z vybraných farmářských trhů. Hanka se živí pěstováním zeleniny a bylinek a občas si z pole odběhne...

Přečíst

22. března 2024

Libečkové pesto

Pesto je skvělé jen tak namazané na čerstvou bagetu nebo chleba, v kombinaci s cherry rajčaty a olomouckými tvarůžky Vás...

Přečíst

22. března 2024

SCUKli jsme se!

Scuk.cz je online farmářské tržiště, které přímo propojuje zákazníky s farmáři a výrobci z celé České republiky. Díky tomu, že...

Přečíst

22. března 2024

Bylinkové máslo

Na recept si připravíme tyto ingredience:   250g másla hrst čerstvých bylinek (tymián, rozmarýn, petrželka, libeček, pažitka, šalvěj, kopr) 2...

Přečíst